Ukrán zászló került az egyik kultikus budapesti tűzfalra

Az eredetileg piros szívet ábrázoló, Dob utcai falfestmény mostantól az ukrán zászló színeit viseli. A Színes Város Csoportja ezzel szeretné kifejezni szolidaritását a háború miatt Ukrajna felé – olvasható a We Love Budapest oldalán.

Az ikonikussá vált rajz hátterében látható írás azt jelenti: „Szeresd a szomszédaidat.” Most ukrán színeket kapott.

Az eredetileg piros szívet ábrázoló, Dob utcai falfestményt a brit származású Luke Embden készítette, aki Magyarország első tűzfalszínesítő szervezete, a Színes Város Csoport meghívására érkezett Budapestre 2014-ben. Az azóta ikonikussá vált rajz hátterében látható írás azt jelenti: „Szeresd a szomszédaidat. A festmény az elmúlt évek alatt a turisták egyik kedvencévé vált, rengetegen osztották meg budapesti emlékként a közösségi oldalakon a szeretet jelképévé vált alkotást

Fotó: Színes Város Facebook oldala

Fotó: Színes Város Facebook oldala

„Nagyon nehéz időszak ez mindannyiunk számára, ezért a magunk eszközeivel próbáljuk kifejezni szolidaritásunkat Ukrajnának. A falfestés mellett hamarosan elkészítünk egy olyan, a budapesti festésekre épülő, kifestő játékot is, amelyet az idemenekülő ukrán gyerekeknek adományozunk azokon a szállásokon, ahol erre szükség van. Szűkösek a lehetőségeink, de úgy érezzük, hátha a kezdeményezés bátorítást nyer mások számára is, hogyha csak egy kis dolgot tudunk tenni, akkor csináljuk” – mondta el Flór Péter, a Színes Város főtitkára, majd hozzátette: minden közterületi munkára azonnal érkezik a helyszínen visszajelzés a fővárosiaktól, ezúttal viszont magyarok és ukránok egyaránt hálálkodtak a Dob utcában.

(a cikket 1:1 vettük át a We Love Budapest oldaláról, a felhasználási feltételek tájékoztatójukban olvasható pontok betartása mellet.)