Will Smith – Chris Rock graffiti a Berlini-falon

A dominikai művész, Jesus Cruz Artiles – művésznevén: EME Freethinker – festette meg azt a németországi, berlini alkotást, amin Smith pofon üti Chris Rockot a díjátadón. Az alkotást azonban egy elvárás kontra valóság mémmé változtatta, ahol Rock “az én fantasztikus közösségi média életem”-et, Smith pedig a „valós életet” ábrázolja.

Image via Getty/Adam Berry

Bár sokan azt állítják, hogy az incidens támadás volt, Rock úgy döntött, nem emel vádat Smith ellen, aki egy IG-bejegyzésben kért bocsánatot. „Szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni tőled, Chris” – írta nyílt levelében. „Kilógtam a sorból, és hibáztam. Zavarban vagyok mert a tetteim nem azt a férfit mutatják, aki lenni szeretnék. A szeretet és kedvesség világában nincs helye az erőszaknak.”

Rock testvére (Tony Rock) nem tartja őszintének a bocsánatkérést, és nemmel válaszolt, amikor egy rajongója megkérdezte a Twitteren, hogy elfogadja-e Smith bocsánatkérését.

Az esetet követően a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia is elítélte az incidenst, és bejelentette Smith cselekedeteinek „hivatalos felülvizsgálatát”. Kedden az Akadémia levelet intézett a tagokhoz, amelyben azt mondták, hogy a felülvizsgálati folyamat elkezdődött és néhány hetet fog igénybe venni.