Graffiti a MOM Parkban

Bár a kortárs képzőművészetben betöltött szerepük egyre jelentősebb és a műgyűjtői érdeklődés is egyre nagyobb irántuk, hazánkban a graffitikről sokan még mindig csak a lehangoló aluljárókra, elhagyatott, romos épületekre, tűzfalakra gondolnak. A MOM Park most merész lépésre szánta el magát és a bevásárlóközpont falai közé beemelte az illegális művészet legmenőbb hazai képviselőinek munkáit.

A divat és a street art találkozásából már több sikertörténet született, például olyan világmárkák gondozásában, mint a Louis Vuitton, vagy a Marc Jacobs. Ha a következő hetekben a MOM Parkba látogatunk, vásárlás közben 10 neves graffiti művész munkáját is megcsodálhatjuk, akik ezúttal Magyarországon egyedülálló módon a felújítás takarófelületeinek kölcsönöztek izgalmas külsőt. A kezdeményezés igen bátor, hiszen a bevásárlóközpont elsősorban kifinomult stílusáról és prémium márkákat felvonultató üzletportfóliójáról ismert, így a látogató részese lehet az érdekes kettősségnek, amit az utcai művészet és az elegáns helyszín fúziója jelent. A kiválasztott 10 művész hazánk élvonalába tartozik, de más-más alkotói stílus jellemző rájuk, ezért egy meghatározott színpalettát jelöltek ki, hogy az összhatás harmonikus legyen. Ráadásul a szemfülesek a részletekben számos, a divat világára utaló motívumot is felfedezhetnek, hiszen a jelszó nem más, mint “WORK HARD, SHOP HARD”.

A művek bizonyos részei egy 60×90-es kiemelhető felületre készültek, amelyeket a MOM Park Galéria értékesít, a befolyó összeget pedig jótékony célra fordítja. FORRÁS: mompark.hu

mompark2016