Graffiti a világ egyik legismertebb Cognac házának (Hennessy) Limited Edition termékén.

A Hennessy Cognac ház idén nyáron az amerikai graffiti művész, JonOne-al közösen készítette el a “Very Special Limited Edition” sorozat palack-cimkéjét. Ezt a fajta dizájnt nem most találták ki, mert több neves művész is megelőzte már JonOne-t, pl. (a teljesség igénye nélkül): Ryan McGinness, Shepard Fairey, Os Geméos, Futura és KAWS.

A párizsi székhelyű művész az ihletet Franciaországban tett látogatása során szerezte, ahol megismerhette a márka történetét és konyakkészítés kreatív folyamatát is.
“Amikor beszélsz Hennessy készítőivel, azokkal akik szeretik, amit csinálnak, az megérint” – mondta JonOne. “Teljesen tudtam kapcsolódni az érzésükhöz: hisz a saját kezeikkel hoznak létre értéket; ők ismerik a alkotás örömeit. Számukra és számomra ez nem csak munka volt, hanem az élet része.”

Az eredmény egy “fröccsenő réteg” ami keveredik a Hennessy saját képeivel, “mert ez visszhangozza a Cognac keverési folyamata során létrehozott ízeket és aromákat”. mondta Jon. Azt akarom, hogy az emberek ránézzenek és azt mondják: “Mi ez?”. Remélhetőleg sok inspirációt fognak kapni általa.

Az italt egyébként két méretben is be lehet szerezni amiből a 750 ml-s 35$, az 1.75 literes (!) pedig kb 200 dollárba kerül.